От ДФЗ посетиха и къщата за гости на Милко Калайджиев » Съвети в земеделието

април 22, 2024

От ДФЗ посетиха и къщата за гости на Милко Калайджиев

Акценти

  • „Калайджиевата къща“ функционира по предназначение още от момента на създаването си

Фолк певецът е получил финансиране в размер на 304 000 лв.

Проверките на къщите за гости стигнаха и до имота на фолк певеца Милко Калайджиев. Обектът се намира в свилендградското село Мезек и е построен преди 4 години.

Калайджиев разказа пред проверяващите, че от 10 години стопанисва язовир, с които също привлича гости. Там любителите на риболова могат да се наслаждават на хобито си без да плащат такси.

Днес в предаването „Здравей, България“ по NOVA Милко Калайджиев разказа как и кога е създал „Калайджиевата къща“. Още през 2009 г. фолк певецът е взел земя под аренда на концесия, а освен нея е имал и собствена в близост до с. Мезек. Два пъти е участвал по програмата за създаване на къщи за гости и чак на втория път е бил одобрен.

За реализирането на проекта е вложил не само много труд, време и усилия, но е използвал и голям заем. Строителните работи по къщата са започнали през март и са приключили през септември. Финансиране по програмата е получил в размер на 304 000 лв., а личното му участие се равнява на 120 000 лв.

„Калайджиевата къща“ функционира по предназначение още от момента на създаването си. Информация за нея е публикувана в множество сайтове за туризъм и настаняване. За дейността на обекта е създадена книга, в която се записват посетителите на къщата. Калайджиев разказа, че тя е обект на чести полицейски проверки. Тази от ДФЗ не му е първа, а поредна.

Певецът коментира още, че документално, а и не само, всичко му е изрядно. Той разполага с друг имот в Свиленград, където живее и не смята да се мести в къщата за гости.

 

Сродни публикации