От днес ще става все по-топло и слънчево » Съвети в земеделието

април 23, 2024

От днес ще става все по-топло и слънчево

Акценти

  • Слънчево с временни увеличения на облачността ще бъде днес и по Черноморието

Краткотрайни превалявания са възможни само на отделни места в страната.

Днес времето ще бъде предимно слънчево и топло. Възможни са временни увеличения на облачността и краткотрайни превалявания на отделни места. Те ще са придружени в гръмотевици. Валежите в планинските райони ще са повече.

Вятърът днес ще бъде слаб до умерен, ориентиран от запад-северозапад. Максималните температури ще се задържат в интервала от 28° до 33°. Бавно ще започне да се повишава и атмосферното налягане. То ще е по-високо от средното за месеца.

Слънчево с временни увеличения на облачността ще бъде днес и по Черноморието. Там на отделни места може слабо да превали. Вятърът по морския бряг ще бъде слаб до умерен от северозапад. Температурите през деня ще са между 27°-30°. Температурата на морската вода ще бъде 23°-24°, а вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планинските райони облачността ще бъде предимно значителна. Там ще има валежи от дъжд придружени с гръмотевици. Вятърът ще е  умерен от север-североизток. На височина 1200 метра максималната температура ще е около 22°, а на 2000 метра – около 14°.

През следващите дни ще започне повишение на температурите, а валежите значително ще намалеят. Времето ще остане предимно слънчево с временни заоблачавания през следобедните часове. Възможни са краткотрайни валежи на отделни места над Източна България и планините.

 

 

Сродни публикации