От днес стартира Агра 2019 » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

От днес стартира Агра 2019

Акценти

  • Изложенията са сред най-престижните в земеделието, храните и виното в Централна и Източна Европа

Днес, 20 февруари, стартира международното изложение „Агра 2019“. Заедно с него начало отбелязаха и събитията „Винария 2019“ и „Фудтех 2019“.

На изложенията фирми от близо 30 държави показват продукти, подчинени на идеята да се създава нов стил на живот според представите на модерния човек.

На откриването присъства и министърът на земеделието, храните и горите. Той изтъкна, че през годините изложенията “Агра”, “Фудтех” и “Винария” постепенно се наредиха сред най-престижните в земеделието, храните и виното в Централна и Източна Европа. Сега има увеличение в броя на участниците до 625 фирми, като 1/3  от тях са от чужбина.

„На “Агра” можем да видим най-високите технологии, всички тези точни машини за прецизно производство, които водят до високи резултати в земеделието. “Фудтех” показва качеството на българските  храни и възможностите да бъдем конкурентни на европейския пазар, а “Винария” любимите български вина, които вече са добре познати и в чужбина. Тези сектори от икономиката са обречени да печелят и в бъдещето”, допълни още министърът.

За финал Румен Порожанов пожела много успех, добри контакти и разбира се развитие на всеки един от бизнесите, които присъстват на изложенията.

 

Сродни публикации