От днес започва разкъсване на облачността » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

От днес започва разкъсване на облачността

Акценти

  • Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса

Променлива ще бъде облачността в последния работен ден от тази седмица.

Очаква се след обяд тя да намалее до слънчево и такова да се задържи времето над по-голямата част от страната. Вятърът ще бъде умерен, в Дунавската равнина и източните райони – временно силен от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 20 и 25 градуса. Над средното за септември ще остане атмосферното налягане, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По Черноморието ще е ветровито с умерен, временно силен вятър от север-северозапад. Облачността по морския бряг ще бъде променлива. В часовете преди обяд често ще е значителна, а на отделни места все още ще превалява дъжд. Максимални температури на въздуха ще са около 22-24 градуса, а на морската вода – 21-23 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има променлива, преди обяд често значителна облачност. Слаби превалявания са възможни само на отделни места в Стара планина и Родопите. Вятърът ще е умерен, по билата временно силен, ориентиран от северозапад. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 14 градуса, а на 2000 метра – около 7 градуса.

 

Сродни публикации