От днес започва захлаждане » Съвети в земеделието

юни 10, 2023

От днес започва захлаждане

Акценти

  • В Дунавската равнина вятърът временно ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух

Денят ще бъде предимно слънчев. От север-северозапад облачността ще започне да се увеличава и привечер, на отделни места, главно в планините ще превали.

Вятърът ще бъде до умерен, ориентиран от северозапад. В Дунавската равнина той временно ще се усили и с него ще започне да нахлува хладен въздух, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

В по-голямата част от страната максималните температури ще бъдат между 29 и 34 градуса. По-ниски, около 24-29 градуса, ще са те в северозападните райони. Атмосферното налягане, което все още е по-ниско от средното за месеца  през деня бавно ще започне да се повишава.

Предимно слънчево ще остане времето и над Черноморието. Там от север облачността ще започне да се увеличава. Вятърът ще бъде слаб до умерен, ориентиран от север-северозапад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 28 и 31 градуса, а на морската вода – 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Там след обяд облачността ще се увеличи и привечер на места в Стара планина ще превали. Вятърът ще бъде умерен, по високите части до силен от запад. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 24 градуса, а на 2000 метра – около 13 градуса.

 

Сродни публикации