Отчетоха 10-20 % ръст в родното производство » Съвети в земеделието

февруари 25, 2024

Отчетоха 10-20 % ръст в родното производство

Акценти

  • Потенциалът на сектора си личи от силния интерес към родната ни продукция

Земеделието у нас се развива добре и с бързи темпове за тази година

Българските хранителна промишленост и земеделие вървят стремглаво напред в развитието си. Това стана ясно от оперативните данни изнесени за първите 8 месеца на тази година. Отчетеното увеличение в произведените количества е достигнало диапазона от 10 – 20 %. Такива са данните за месото и млечните продукти генерирани от родните производители. Тази информация беше оповестена на откриването на 6 изложения за храни в София. Те са „Месомания“, „Булпек“, „Светът на млякото“, Салон на виното“, „Интерфууд енд дринк“ и СИХРЕ.  Заедно с производството расте и износът на български хранителни и земеделски продукти. Експортът на годишна база е с над 13 % повече спрямо стойностите отчетени за миналата година.

Потенциалът на сектора си личи от силния интерес към родната ни продукция. Посетители на изложенията има както от страната, така и от чужбина. Предстои да бъде направена съвместна кампания между министерството на земеделието и бранша. Тя ще има за цел да подкрепи още повече българските производители. Според министъра е важно да се акцентира върху традиционните вкусове и качествата на българското производство.

В 6-те изложения участват над 500 фирми. От тях 100 са чуждестранни. Очаква се повече от 20 000 души да посетят щандовете.

 

Сродни публикации