Откриха наркоплантация и самоделен пистолет в частен дом в Пазарджишко » Съвети в земеделието

ноември 30, 2022

Откриха наркоплантация и самоделен пистолет в частен дом в Пазарджишко

Акценти

  • Полицаите се натъкнали и на самоделен пистолет, 14 патрона 12-ти калибър и артилерийски гръм –пресовка от 400 грама тротил

Наркоплантация в частен дом в пазарджишкото село Добровница е била разкрита при поредната успешна акция по противодействието на производството, разпространението и притежанието на дрога.

Тя е осъществена от служителите на сектор „Криминална полиция” в РУ-Пазарджик.

В сряда криминалистите атакували къща в селото, обитавана от пазарджиклията П.П.- 47г. В двора те открили засадени шест растения с височина между 1.85 м и 2.70 м. При направения полеви наркотест се потвърдили съмненията на полицаите, че става дума за канабис. Общото тегло на зелената листна маса и съцветията е 12.5 килограма.

В една от стаите на къщата е открита суха листна маса, която също се оказала марихуана с тегло близо 311 грама. Незаконните находки обаче не спрели до тук. Полицаите се натъкнали на самоделен пистолет, 14 патрона 12-ти калибър и артилерийски гръм –пресовка от 400 грама тротил.

На друг адрес, също ползван от мъжа, е намерен и плик с 260 грама сух нарязан тютюн. Цялата дрога, оръжия, боеприпаси, взривни вещества и акцизни стоки са иззети. П.П. е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо него се води разследване.

 

За автора

Сродни публикации