Остават броени дни до крайния срок за заявяване на помощта за стандарта GLOBAL G.A.P. » Съвети в земеделието

юни 17, 2024

Остават броени дни до крайния срок за заявяване на помощта за стандарта GLOBAL G.A.P.

Акценти

  • Задължителен краен резултат за предоставяне на подпомагането е получаването на валиден сертификат за съответствие със стандарта, допълниха от Фонда

До 31 август ще се приемат заявления за сертифициране на стопанствата в сектор „Плодове и зеленчуци“ по стандарта GLOBALG.A.P.

Държавната помощ в размер на 100 000 лв. беше утвърдена на заседания на УС на ДФЗ в началото на януари. Подпомагането е насочено към малки и средни предприятия:

  • – земеделски стопани;
  • – към признати групи или организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци“ за „ново участие“ в стандарта GLOBALG.A.P.

Паричните средства се отпускат с цел подпомагане на земеделските стопани при въвеждане на стандарта GLOBALG.A.P. Държавната помощ ще съдейства за оптимизиране на процеса по производство на качествени селскостопански продукти в сектор „Плодове и зеленчуци“. Заедно с това ще се намали използването на химически суровини и се минимизира вредното въздействие на земеделските операции върху околната среда.

Финансовите средства ще бъдат използвани за подпомагане на малки и средни предприятия – земеделски стопани, признати групи или организации на производители в сектор „Плодове и зеленчуци“. Парите трябва да ги стимулират за „ново участие“ в стандарта GLOBALG.A.P.

 

 

 

 

За автора

Сродни публикации