Опожарената овцеферма в село Исперихово получава помощ до 15 900 лв. » Съвети в земеделието

май 26, 2024

Опожарената овцеферма в село Исперихово получава помощ до 15 900 лв.

Акценти

  • С държавната помощ ще бъде закупено зърно и балиран фураж, с които ще се осигури изхранването на стадото овце през зимния период

Управителният съвет на ДФ „Земеделие“ предоставя индивидуална помощ de minimis на семейство Димитрови от пловдивското село Исперихово.

Припомняме, че по Коледа пожар изпепели фуража, който фермерите бяха осигурили за изхранване на стадото от 400 овце. Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Васил Грудев лично се ангажира с проблема и обща държавата, в лицето на фонда, да помогне за спасяване на бедстващите животни.

Семейство Димитрови ще получат индивидуална помощ de minimis в размер до 15 900 лв. Подкрепата ще компенсира фермерите за щетите, които огнената стихия нанесе на стопанството. Тя унищожи близо 20 тона зърно и 10 хил. бали фураж. С държавната помощ ще бъде закупено зърно и балиран фураж. С тях ще се осигури изхранването на стадото овце през зимния период.

Общият размер на подпомагането за един земеделски стопанин, както и за едно и също предприятие по схемата de minimis не може да надхвърля левовата равностойност на 25 000 евро (48 895.75 лв.) за период от три данъчни години (2017– 2019 г.).

 

За автора

Сродни публикации