Има доста зърнопроизводите, които имат добри мощности за съхранение на продукцията от зърно, те са успели да изградят собствени складове по европейски програми, отговарящи на необходимите условия, каза Ангел Вукодинов, зам.-председател на Асоциацията на зърнопроизводителите. По думите му, тези, които нямат собствени складове, работят с хранилища под наем. Там, където продукцията се съхранява в добри и отговарящи на условията складове, няма да има проблеми със зърното и неговото качество. Около половин година може да престои зърното в един обикновен склад, ако той е моделнизиран и има вентилация, зърното може да престои и с години”, каза още Вокудинов. Зърнопроизводителят подчерта, че влагата е най-сериозният проблем при съхранението на зърнената продукция. „Ако стопанинът не бързат да продава продукцията, могат да си платят и да сложат зърното в складове под наем”, каза още Ангел Вукодинов.