Одобрени са първите 254-ма кандидати по схемата „Училищен плод“ » Съвети в земеделието

юни 17, 2024

Одобрени са първите 254-ма кандидати по схемата „Училищен плод“

ДФ „Земеделие” обяви първите 254-ма кандидати, които имат право да доставят свежи плодове и зеленчуци в детски градини и училища в страната за Кампания 2015/2016 г. Още 125 заявления ще бъдат разгледани до 31 октомври. Част от участниците трябва да предоставят допълнителна информация на ДФЗ или да отстранят непълноти и неточности в подадените документи.
По схемата „Училищен плод” децата получават 14 вида пресни плодове и зеленчуци – ябълки, круши, грозде, праскови, сливи, банани, портокали, мандарини, грейпфрути, киви, череши, домати, краставици и моркови. Качеството и грамажът се проверяват от ДФ „Земеделие” и от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Tази година плодовете и зеленчуците, с изключение на цитрусовите и бананите,  ще се набавят от местни покупки и от местни пазари.  Целта е да бъдат стимулирани българските производители.     
Бюджетът за Кампания 2015/2016 е 14 милиона лева. Документи за подпомагане по „Училищен плод” се приемаха от 17 август до 23 септември 2015 г. в областните дирекции на ДФЗ. Кандидатите за участие в учебната 2015/2016 г. са обособени в три групи: учебни заведения; еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.
Списъци с първите одобрени кандидати по схемата за учебната 2015/2016 г. са публикувани на сайта на схема „Училищен плод“.

 

За автора

Сродни публикации