Облачно с леки превалявани ще остане времето днес » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Облачно с леки превалявани ще остане времето днес

Акценти

  • Максималните температури ще останат в интервала от 22 до 27 градуса

До края на седмицата температурите на въздуха ще се повишат до 30 градуса.

Днес преди обяд над страната ще остане предимно облачно. В следобедните часове ще има превалявания от дъжд на отделни места. По-значителни ще са те в централните части на Южна България, в Югозападна България и по-конкретно в Рило-Родопската област.

Максималните температури ще останат в интервала от 22 до 27 градуса. Привечер те ще се понижат до 12-18 градуса. Тези стойности са ниски за сезона.

Слаби превалявания се очакват и по Черноморието в следобедните часове. Те ще обхваната предимно северните части на морския бряг. Температурите на въздуха ще са около 23-26 градуса, а на морската вода – 23-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо с височина на вълните до 50 сантиметра.

Предимно облачно ще остане днес и над планините. В часовете след обяд там ще има валежи от дъжд. Те ще са по-интензивни в Рило-Родопската област.  Вятърът в планините ще е умерен, ориентиран от север. На височина 1200 метра температурата ще бъде около 16 градуса, а на 2000 метра – около 9 градуса.

Повишение на максималните температури се очаква до края на тази седмица. В последните й дни те вече ще са около 30 градуса. Превалявания са възможни в петък над Югозападна България.

 

Сродни публикации