Облачно по Черноморието, дъжд в крайните югозападни райони » Съвети в земеделието

декември 03, 2023

Облачно по Черноморието, дъжд в крайните югозападни райони

Акценти

  • Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг

В сутрешните часове в крайните югозападни райони ще започнат превалявания от дъжд.

Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°. Утре ще преобладава облачно време, с превалявания от дъжд в западната половина от страната. Около и след обяд ще прегърми на отделни места в Западна България, където вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад. В Източна България ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат предимно между 14° и 19°.

Над планините ще преобладава облачно време с валежи от дъжд, над 1600 метра – от сняг. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще започне понижение на температурите. На отделни места по преминаващия студен атмосферен фронт ще прегърми. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра – около 2°.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще продължи да духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 18°. Температурата на морската вода е 8-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

За автора

Сродни публикации