Облачно и с валежи от дъжд остава времето в цялата страна » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Облачно и с валежи от дъжд остава времето в цялата страна

Акценти

  • Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд

Днес ще се задържи облачно, с валежи от дъжд.

Значителни количества ще има на много места в югоизточните райони. В районите с надморска височина над 1200 метра дъждът ще се примесва със сняг. В Дунавската равнина ще продължи да преръмява. Около обяд от югозапад валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. В по-голямата част от страната максималните температури ще са между 8° и 13°, на места в Северна България – по-ниски.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, под 1200 метра – от дъжд. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно до силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Температура на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

 

За автора

Сродни публикации