Нaд 1,3 млн. лв, получиха тютюнопроизводителите » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Нaд 1,3 млн. лв, получиха тютюнопроизводителите

Акценти

  • Приети са общо 808 заявления, а са изплатени средства по близо 350

Tова е първата и единствена по рода си подобна помощ.

Тютюнопроизводителите са получили повече от 1,3 млн. лв. по схемата de minimis. Средствата са предоставени за обезщетения за предадена и неизплатена продукция от предходни години. Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева и премиерът Бойко Борисов се срещнаха с тютюнопроизводители в село Пристое, Област Шумен. Тогава беше коментиран и бюджетът  в размер на 3,2 млн. лв., които гласува УС на Държавен фонд „Земеделие“ след среща на тютюнопроизводители с министър-председателя.

Министър Танева обясни още, че това е първата и единствена по рода си подобна помощ. Тя е предоставена на производителите заради трудното земеделие и дейността, с която се занимават.

пари - евро

Премиерът пък участва в срещата, за да се увери, че Министерството и Държавен фонд „Земеделие“ изпълняват разпорежданията му. Към момента се следва график за разпределяне на средствата. Премиерът успокои тютюнопроизводителите, че бюджетът за догодина върви добре и няма място за притеснение. Той призова производителите да застраховат продукцията си, за да е по-лесно след това подпомагането при бедствия.

Приети са общо 808 заявления, а са изплатени средства по близо 350. Към момента не е платено на тези, които трябва да коригират документите си, коментира още министър Танева. Във връзка с проблемите по подадените документи, се комуникира със заявителите.

 

Сродни публикации