Няма масови уволнения в Държавен фонд „Земеделие” » Съвети в земеделието

февруари 25, 2024

Няма масови уволнения в Държавен фонд „Земеделие”

Във връзка с политически изказвания за масова „чистка” в Държавен фонд „Земеделие” Ви информираме, че днес бяха освободени 10 души. Това е под 1% от всички служители на фонда, които са около 2000 в цялата страна. Промените са свързани с необходимостта от преструктуриране в началото на новия програмен период на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014-2020. За освободените позиции ще има конкурси, и то само в случаите, в които се налага допълване с нови кадри.

Техническите проблеми с официалния сайт на ДФ „Земеделие” бяха отстранени своевременно.

„Няма опасност от загуба или спиране на евросредства заради днешните промени”, потвърди изпълнителният директор на фонд „Земеделие” Мирослав Николов. Той допълни, че за да се ускори работата по приключване програмния период 2007-2013, 40 души от областните дирекции на ДФЗ са командировани в Централно управление. Николов обясни, че в ход е и подготовката на новата Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020.

Благодарение на усилената работа в последните месеци на изминалата година бяха спасени всички рискови средства по ПРСР 2007-2013 и страната ни не загуби пари.

 

За автора

Сродни публикации