Новият министър на земеделието е Десислава Танева » Съвети в земеделието

август 01, 2021

Новият министър на земеделието е Десислава Танева

Акценти

  • Танева ще освободи от длъжност зам.-директорката на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова

Тя ще направи промени в екипа на ведомството и ще се бори за решаването на редица проблеми.

След оставката на Румен Порожанов днес беше проведено гласуване за избор на нов министър на земеделието, храните и горите. Народните представители бяха единодушни със 121 гласа „за“ и 5 „против“ поста да заеме Десислава Танева. Нямаше нито един въздържал се от гласуване.

Танева вече беше на този пост по време на кабинета „Борисов“ 2 от 7 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г. Преди това тя е била и председател на Комисията по земеделието и горите в 41 НС.

Новоизбраният министър смята да се заеме с решаването на ежедневните проблеми на земеделците у нас. Тя разказа от кулоарите на парламента, че опитът и в сферата на селското стопанство е голям. От него 14 години са били в частния сектор.

Нейната смяна идва в ключов за предизборната кампания момент. Танева е далеч от идеята, че срещу нея ще липсват атаки. Тя коментира още, че е декларирала доходите си и се знае къде живее, подобна скрита информация няма.

Другото, което Танева смята да направи час по-скоро е освобождаването от длъжност на зам.-директорката на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова. Вчера, когато Румен Порожанов подаде оставка стана ясно, че тя все още е на работа въпреки разпореждането на премиера Борисов. Мизова трябваше да напусне поста си преди дни. Танева смята да промени и политическия екип на министерството.

Необходимо е да се работи усилено, защото Министерството на земеделието, храните и горите е едно от най-тежките, коментира още тя. Всички заети в земеделието, които са над 100 000 души в цялата страна, имат нужда от подкрепа, защото животът в селските райони не е никак лек. Паралелно с това и ежедневните им проблеми не са малко и лесно решими. Новоизбраният министър смята чрез диалог да направи много промени в полза на земеделските стопани у нас.

 

Сродни публикации