Хората сме зависими от храната, за да съществуваме, за да сме здрави и щастливи.
Ето защо изразът „Храната е лекарство и лекарството е храна“ е толкова верен.
Често когато изпаднем в лошо настроение, прибягваме до парченце шоколад.
Има няколко храни, които е добре да хапваме по-рядко, за да сме в добро благоразположение на духа и да се чувстваме щастливи – вижте кои са те.
Пържени фъстъци – те съдържат натрий, който води до депресии, умора, лошо настроение и главоболие.
Пакетирани десерти – те съдържат рафинирана захар и наситени масла, които водят до апатия и променливо настроение.
Маргарин – високото му съдържание на наситени с мазнини води до повишаване на килограмите и поява на целулит, което влияе лошо на настроението и самочувствието ни.
Консервирани храни – освен високото съдържание на натрий. В тях има много сол и Е-та, които запушват артериите ни и изпращат негативни сигнали до мозъка ни.
Чипс – съдържа растително масло, което е с много Омега 6 мастни киселини, които разрушават Омега 3 към, които се стремим. Омега 6 киселините водят до възпаление и емоционални нестабилности.