Недоволните собственици на прасета внасят сигнал до Върховната административна прокуратура » Съвети в земеделието

юли 24, 2024

Недоволните собственици на прасета внасят сигнал до Върховната административна прокуратура

Акценти

  • "Докато не видим нещо написано черно на бяло пътя остава затворен"

Хората са отправили въпроси и искания до премиера Борисов, но още чакат отговор от него.

Пореден ден стопаните от село Крушаре протестират срещу мерките за борба с Африканската чума по свинете. Те негодуват срещу заповедта за доброволно клане на домашните свине. Организаторът на протеста Валентина Василева, обяви че ще подадат сигнал до Върховната административна прокуратура, предаде БНР.

Хората са отправили до премиера Бойко Борисов своите въпроси и искания, а именно:

„Съответстват ли мерките, наложени в актовете на Министерство на земеделието и областния управител на Сливенска и Ямболска област, на епизоотичната обстановка в областта? Колко са изследваните прасета в индустриалните обекти и колко в частните фирми, и личните стопанства“, коментира Василева.

„Но, засега нямаме ответна реакция и докато нямаме отговор, и най-вече докато не видим нещо написано черно на бяло пътя остава затворен“, добави още тя.

Хората искат удължаване на срока за регистрация на домашните животни. За доброволно закланите те настояват да получат равностойно обезщетение спрямо това, което е предвидено за собствениците на индустриалните свинеферми.

На 8 август областният управител Чавдар Божурски предаде молбата им на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

 

Сродни публикации