Намериха животински трупове в напоителните канали в Сливенско » Съвети в земеделието

февруари 24, 2024

Намериха животински трупове в напоителните канали в Сливенско

Акценти

  • Продължават акциите по обезвреждане на районите и загробване на откритите там животински отпадъци

Животински трупове са намерени в напоителни канали в Сливенско.

В момента се извършва засилено наблюдение на съоръженията. Това съобщи Пламен Иванов, управител на „Напоителни системи“ – клон Сливен, цитиран от БТА.

Сигналът е бил получен вчера и касае нерегламентирано изхвърлени отпадъци в напоителен канал край село Тополчане.

„Мястото е било обезпаразитено и почистено, ще бъде извършен химичен анализ на водата. Днес служители на дружеството обхождат напоителните канали, за да проверят дали има други места с нерегламентиран отпадък. Ситуацията към момента е спокойна”, посочи Иванов.

Продължават акциите по обезвреждане на районите и загробване на откритите там животински отпадъци, съобщиха от пресцентъра на община Сливен. Увеличен е бил броят на осигурената от Общината техника.

Сигналите за незаконно изхвърлени отпадъци бяха подадени от протестиращи граждани край сливенското село Крушаре, които вече дванайсети ден блокират движението по пътя Сливен – Ямбол. Вчера те излязоха с отворено писмо, в което алармираха за опасност от зараза и обвиниха за това институциите, препоръчали самостоятелно избиване на домашните животни и липсата на регламент и контрол над тази дейност.

 

За автора

Сродни публикации