Над 1500 доброволци се включиха в 45 инициативи, организирани от ДПП Витоша през настоящата година » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

Над 1500 доброволци се включиха в 45 инициативи, организирани от ДПП Витоша през настоящата година

Акценти

  • Доброволците са участвали в ремонтирането на парковата инфраструктура, аптечките в различни части на планината и туристическите заслони

ДПП Витоша награди повече от петнадесет организации на специална церемония по случай Международния ден на доброволеца.

„Доброволчеството е изключително специфична дейност. От една страна, човек се посвещава на една добра кауза – да прави живота на другите по-красив, по-добър и по-успешен. От друга обаче, се научава на безкористност, като дава, без да пита какво ще получи в замяна. А това, което всъщност получава като награда е безценно – удовлетворение, дълбока признателност и много нови приятели. Ние, от Дирекцията на Природен парк „Витоша“ сме изключително щастливи да установим, че приятелите на Витоша с всяка изминала година се умножават. Благодарност и респект към всички доброволци“. Това каза д-р инж. Анна Петракиева, директор на ДПП Витоша на проведената днес церемония по случай отбелязването на Международния ден на доброволеца.

През изминаващата година Дирекцията на природния парк е организирала 45 доброволчески инициативи, в които са се включили повече от 1500 доброволци. Изградени са 25 моста и скари, 45 маси и пейки, изработени и монтирани са 10 информационни табла. Доброволците са участвали в ремонтирането на парковата инфраструктура, аптечките в различни части на планината и туристическите заслони. Повече от 5000 линейни метра са почистените от тях  канавки и водостоци, 30 куб. м са събраните и извозени отпадъци. Благодарение на доброволния труд и дарения местността Игликина поляна беше преобразена с новата площадка с детски съоръжения, монтирана на алеята за хора с увреждания на опорно-двигателния апарат.

В знак на признателност за отделеното време, вложения труд и обичта им към Витоша, доброволческите организации получиха специални награди от Дирекцията на парка.

 

За автора

Сродни публикации