Над тон риба е иззета от Мобилна група на ИАРА и инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Бургас при акция за нерегламентиран превоз на риба и проверка на езеро “Мандра” » Съвети в земеделието

май 30, 2024

Над тон риба е иззета от Мобилна група на ИАРА и инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Бургас при акция за нерегламентиран превоз на риба и проверка на езеро “Мандра”

Рибата е дарена на Социалния патронаж към Община Бургас

Специализирана мобилна група на ИАРА, служители на ОД “Полиция” Бургас и инспектори от сектор “Рибарство и контрол” Бургас са извършили нощна акция на територията на Бургас за нерегламентиран превоз на риба. При акцията на изхода от кв. Горно Езерово към кв. “Меден рудник” е спрян за проверка автомобил “Форд” пикап. При огледа на автомобила е установен превоз на голямо количество риба. Превозваната риба е била общо 600 кг. от вида бяла риба – 30 кг. и каракуда – 570 кг., и без документ за произход. Контролните органи са съставили акт на лицето с инициали С.Х.С. от гр. Бургас за нерегламентиран превоз на риба и риба без необходимите документи. При съставяне на акта, лицето си е признало, че е закупил рибата от бракониери от езеро “Мандра”. Рибата е иззета и дарена на Социалния патронаж към Община Бургас.

По-рано през деня, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас, представители на Гранична полиция – Бургас, на Ловно-рибарско дружество “Лебед” – Бургас и Дружество за защита на птиците – Бургас са извършили акция на езеро “Мандра”. От езерото са извадени 4 км бракониерски мрежи. Уловената в тях 500 кг. риба от вида сребриста каракуда е иззета и дарена също на Социалния патронаж към Община Бургас. Бракониерски мрежи са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

 

За автора

Сродни публикации