Надежди за успешна пролетна сеитба » Съвети в земеделието

юни 24, 2024

Надежди за успешна пролетна сеитба

Има известно забавяне в сеитбата на пролетните култури, което се дължи на обилните валежи от дъжд и сняг през първите месеци на годината и последвалите ги наводнения. Въпреки това, те могат да бъдат успешно преодолени, сподели министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща със земеделски производители в град Съединение.

„Законопроектът за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, ще бъде променен така, че  земеделските производители да не бъдат  в ролята на търговци на горива, защото те са крайни потребители“, допълни още Румен Порожанов, като обърна особено внимание, че  всички засегнати страни са се обединили около това да има изключително строги санкции за нарушителите, които да стигат и до конфискация на активи.
В допълнение съобщи за инвестиционно предложение от България към Саудитска Арабия за фуражи с голям капацитет край Шумен. Очаква се той да произвежда до 500 000 тона годишно, като условия и възможности ще бъдат допълнително обсъдени на срещи между МЗХГ и държавната инвестиционна компания на Кралството.

 

За автора

Сродни публикации