Нагла кражба на дърва от ябълкова градина » Съвети в земеделието

ноември 28, 2023

Нагла кражба на дърва от ябълкова градина

Акценти

  • Заради констатираните нарушения са съставени 7 констативни протокола по Закона за горите

Заловени са извършителите на незаконната сеч във Великотърновско

По информация на ОДМВР – Велико Търново, предадена за Агенция Фокус, има петима задържани за незаконен добив на дървесина. Те са заловени по време на спецакция за предотвратяване и разкриване на незаконен дърводобив.

Заради констатираните нарушения са съставени 7 констативни протокола по Закона за горите. Съставени са 4 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, 2 по Закона за българските лични документи и един по Закона за гражданската регистрация. Има наложени и  7 глоби по фиш. Образувани са 10 бързи производства. От тях 7 са за съхранение на незаконно добити от трето лице дърва за огрев, на които няма горска марка.

Установените количества са в размер от около 47 пространствени куб. м. За превозване с каруци на незаконно добита дървесина са образувани три бързи производства. По време на акцията са заловени три каруци, с които са превозвани по около 0.5 куб. м. дърва за огрев, без горска марка и разрешително за превоз. Установено е, че дървата са незаконно отнети от района на ябълкова градина в близост до село Върбовка. Продължават проверките за незаконен добив на дървесина.

 

Сродни публикации