Наблюдават 12 язовира по поречието на река Скът » Съвети в земеделието

май 30, 2024

Наблюдават 12 язовира по поречието на река Скът

На заседание на щаба в град Мизия бяха набелязани конкретни мерки за недопускане на нови наводнения, предвид прогнозата за очаквани валежи.

Населеното място е разделено на четири основни участъка, в които се извършват отводнителни действия, съобщиха от МВР. Екипи от пожарникари и спасители работят още на територията на Бяла Слатина и село Крушовица. Организирани са групи за наблюдение на 12 язовира по поречието на река Скът, които докладват в Оперативния център за нивото на водата на всеки час. Към момента няма данни за покачване нивата на реката и наблюдаваните водоеми, предаде БГНЕС.

Чрез системата за рано оповестяване се излъчват периодично текстови съобщения с указания към хората в района, а представители на общината обикалят града и разясняват правилата за поведение при евентуално ново наводнение. Служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" съвместно с представители на Министерството на отбраната са организирали три пункта, в които два пъти дневно се приготвя храна за евакуираните хора. Българският червен кръст е създал център, в който нуждаещите се получават нужното медицинско обслужване, както и допълнителни провизии и вода. Екипи обикалят населените места в района, издирват удавени домашни животни и ги предават за унищожаване.

 

За автора

Сродни публикации