Може ли ДФЗ да загуби акредитацията си заради скандалите с арестуваните служители » Съвети в земеделието

април 22, 2024

Може ли ДФЗ да загуби акредитацията си заради скандалите с арестуваните служители

Акценти

  • Мирослав Найденов обясни, че заради акредитацията на Фонда, всяко назначение се докладва

Мирослав Найденов призова за по-високи обезщетения за стопаните на болни прасета.

След акцията на Специализираната прокуратура, провела се на 16 юли 2019 г. в Държавен фонд „Земеделие“, по темата говори и бившият министър на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той беше гост днес в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Той коментира случващото се като лош сигнал за Европейската комисия. Задържаният вчера, зам.-директор на ДФЗ, Калоян Костадинов зае поста си само преди месец. Мирослав Найденов обясни, че заради акредитацията на Фонда, всяко назначение се докладва. По тази причина сега министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще трябва да обяснява защо скоро назначеният зам.-директор на ДФЗ е арестуван.

Мирослав Найденов коментира още, че именно Калоян Костадинов прави проверките на къщите за гости, които също станаха обект на голям скандал. Тези обстоятелства до голяма степен увеличава вероятността Брюксел да отнеме изцяло или частично акредитацията на ДФЗ.

Във връзка с разпространяващата се африканска чума по свинете Мирослав Найденов призова да бъдат  обезщетенистопаните на болните животни. Според него те трябва да получат не по едно, а по две прасета. Така ще може да се намалят загубите в сектора.

 

Сродни публикации