Министър Танева участва в церемонията по дипломиране на абсолвенти от Тракийския университет в Стара Загора » Съвети в земеделието

април 13, 2024

Министър Танева участва в церемонията по дипломиране на абсолвенти от Тракийския университет в Стара Загора

Акценти

  • Министърът на земеделието призова абсолвентите да продължат реализацията си у нас

Важно е да се адаптираме към измененията в климата и да работим с щадящи практики в условията на променящата се околна среда.

„По този начин ще запазим здравето на хората и качеството на това, което произвеждаме“. Това заяви министър Танева по време на официалната церемония по връчването на дипломи на абсолвенти от Випуск 2019 от Аграрния факултет при Тракийски университет-Стара Загора.

Тя допълни, че с това предизвикателство можем да се справим само, ако стъпим на основата на науката и на младите креативни хора, които са с нов начин на мислене. Министърът на земеделието призова абсолвентите да продължат реализацията си у нас. Тя подчерта, че аграрният отрасъл – селско и горско стопанство е с растящи показатели  в последните години. „

Имате шанса да завършвате висшето си образование във време, в което българският бизнес и държавни институции Ви очакват, за да се развивате като професионалисти“, посочи министърът.

Десислава Танева засвидетелства своето уважениe и респект към преподавателите от Тракийския университет и им благодари за доброто партньорство.

„Всички решения в работата, които взимам, са след комуникация с научната общност.  Това е пътят, без науката ние няма как да бъдем добри управленци. Това е основата, която трябва да ни води“, категорична бе министър Танева.  Тя припомни, че е отворен специален прием с целеви средства по ПРСР за българската аграрна наука.

Министър Танева връчи дипломата на на един от отличниниците на випуск 2019- магистър по агрономство Петя Джонова.

На официалната церемония днес бяха връчени дипломите на 120 абсолвенти бакалаври и магистри от Аграрния факултет със специалности:

  • – Зооинженерство;
  • – Агрономство;
  • – Екология и опазване на околната среда;
  • – Аграрно инженерство;
  • – Рибовъдство и аквакултури.
 

За автора

Сродни публикации