Министър Танева присъства на изложението „Зелена седмица 2020“ в Берлин » Съвети в земеделието

май 26, 2024

Министър Танева присъства на изложението „Зелена седмица 2020“ в Берлин

Акценти

  • България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще посети Международното изложение за селскостопански и хранителни продукти „Зелена седмица 2020″ в Берлин, Федерална република Германия.

Форумът ще се състои от днес до 26 януари 2020 г. На него изложителите ще представят своите характерни продукти в областта на земеделието, градинарството и хранително-вкусовата промишленост.

България участва за 31-ви път със свой собствен щанд на най-голямото в света изложение за селскостопански и хранителни продукти. Площта на българския щанд е 143 кв.м., където 19 фирми ще изложат свои продукти. Гостите на изложението ще могат да дегустират български вина, мед и пчелни продукти, сладка, млечни, месни и етерично-маслени продукти.

По време на посещението си в Берлин, министър Танева ще вземе участие в Международна конференция на високо равнище на тема:  „Бъдещето на световното производство на свинско месо под заплахата от Африканска чума по свинете“. Тя ще изнесе лекция за АЧС в ЕС – опитът на България.

 

За автора

Сродни публикации