Министър Танева пое ангажимент да следи за стандартите в "Преоткрий България" (ВИДЕО) » Съвети в земеделието

декември 03, 2023

Министър Танева пое ангажимент да следи за стандартите в „Преоткрий България“ (ВИДЕО)

Акценти

  • Министърът на туризма Николина Ангелкова благодари на премиера за подкрепата да се създаде тази платформа

Министърът на земеделието Десислава Танева заяви, че МЗХГ подкрепя изцяло платформата „Преоткрий България“.

Тя ще бъде в подкрепа на туризма заради пандемията с COVID-19.

Платформата ще позволява да се правят онлайн резервации за хотели и ресторанти у нас. А новият продукт е насочен към хората, които искат да летуват в България. Системата ще стартира от 1 юни.

„Представяме продукт между бизнеса в България и държавата по отношение на това как по иновативен начин може да помогнем на малкия и средния бизнес, производителите на храни, хотелиерите“ , заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

„Целта е да направим сигурен продукт за българския потребител на услуга, както и за чужденците впоследствие“, посочи Георги Пирински от „Метро България” и заяви, че в платформата участват и много други компании.

Освен това ще се акцентира върху изцяло българско меню. Условието за ресторантите и хотелите, които ще участват в платформата, е да предлагат български храни и ястия.

„Широка група от международни и български компании от бизнеса, които застават зад тази кампания, ще вложат средства, с които ние да финансираме първоначалното зареждане на бизнеса да стартира“, добави Пирински.

Премиерът Бойко Борисов също е обсъдил платформата с представителите на „Метро“.

 

За автора

Сродни публикации