Министър Танева е на двудневно посещение в Русия » Съвети в земеделието

февруари 24, 2024

Министър Танева е на двудневно посещение в Русия

Акценти

  • Програмата на посещението за днес предвижда участие на българските гости в Международния агропромишлен форум и в международното изложение „Златна есен“

Развитието на стокообмена на селскостопански продукти и храни между България и Русия и двустранното сътрудничество в сферата на ветеринарния и фитосанитарния контрол.

Това са темите, които ще обсъди министърът на земеделието Десислава Танева по време на двудневно работно посещение в Москва по покана на руския си колега Дмитрий Патрушев, пише БНР.

Във водената от министър Танева делегация са включени:

  • – заместник-министри;
  • – депутати от комисията по земеделие в Народното събрание;
  • – председателите и членове на асоциациите на селскостопанските производители и на зърнопроизводителите;
  • – директорът на Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Програмата на посещението за днес предвижда участие на българските гости в Международния агропромишлен форум и в международното изложение „Златна есен“.

Утре е срещата на Десислава Танева с руския министър на селското стопанство Дмитрий Патрушев. Очаква се двамата да обменят информация и опит в борбата срещу африканската чума по свинете, да обсъдят премахването на ограниченията върху вноса на български растителни продукти, както и възможността наши предприятия да получават сертификати за износ в Русия.

 

За автора

Сродни публикации