Министър Порожанов отива на разпит в Спецпрокуратурата » Съвети в земеделието

август 02, 2021

Министър Порожанов отива на разпит в Спецпрокуратурата

Акценти

  • Миню Стайков е обвинен, че е използвал като подставени лица децата на свои служители

Разследването за измамите на Миню Стайков продължава.

Във връзка с разкритията за измами с европейски средства по програма „Млад фермер“ днес ще бъде разпитван министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

Стана ясно, че Порожанов няма да бъде разпитван в качеството си на министър. Той ще отговаря пред спецсъда като бивш ръководител на Държавния фонд „Земеделие“.

Трябва да се отбележи, че обвиняем за източването на средствата е Миню Стайков. Той е обвинен, че е използвал като подставени лица децата на свои служители. Те са спечелили субсидии за милиони левове, а всъщност собственик на фирмите е бил Стайков.

По-рано в скандала за къщите за гости отново беше замесено името на министър Порожанов. Вече е започната работа по случая, а преди две седмици главният прокурор разпореди извършване на проверка на всички проекти с предмет изграждане на жилищни сгради (къщи) за гости на територията на цялата страна. Предстои да бъдат проверени и строителните фирми, изградили къщите.

Във връзка с разразилия се тогава скандал поста си напусна и зам.-изпълнителния директор на Държавен фонд „Земеделие“ Иванка Багдатова-Мизова. Нейния телефон беше обявен в сайт за резервации на къща за гости в село Юндола.

 

Сродни публикации