Министър Греков ще открие щанда на България на Международния салон по земеделие в Париж » Съвети в земеделието

юни 17, 2024

Министър Греков ще открие щанда на България на Международния салон по земеделие в Париж

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков ще открие щанда на България на Международния салон по земеделие SIA 2014 в Париж.Изложението се провежда от 22 февруари до 2 март и е едно от най-големите потребителски хранителни изложения в Европа. Министерство на земеделието участва за пореден път с национален щанд на България, който през тази година ще е на площ от 62 кв.м.

Свои продукти ще представят фирмите „Арониада”, „Damacena”, „Зорница Къмпани”, „Тракийска изба”, винарска изба „Манастира”, „Джем и Джем” ООД, „Болярка ВТ” АД, „Олинеза” ООД, „Биосет” ООД,  „Мая-Дий” и винарска изба „Братя Минкови”. Ще бъдат изложени висококачествени вина, плодови сокове, зеленчукови консерви, бира, продукти на базата на розово масло и пробиотик йогурт, натурални и спа продукти от българска роза.

В рамките на изложението фирмите-изложителки ще имат възможност както да демонстрират пред френските потребители и гостите на изложението качествената българска продукция, така и да осъществят редица бизнес контакти с техни френски и чуждестранни партньори. Целта на националното представяне е да се промотира българската продукция, за да може да достигне до френски вериги магазини, като акцент в нашето представяне са основно биологично произведеното кисело мляко, млечни продукти и вина.

 

За автора

Сродни публикации