Министър Греков лобира пред немския си колега България да бъде страна-партньор на най-голямото световно изложение за храни » Съвети в земеделието

март 01, 2024

Министър Греков лобира пред немския си колега България да бъде страна-партньор на най-голямото световно изложение за храни

Федералният министър на прехраната и земеделието на Германия д-р Ханс-Петер Фридрих и кметът на Берлин Клаус Воверайт посетиха българския щанд на най-голямото световно изложение за храни „Зелена седмица”. Министър Греков ги посрещна с традиционната българска пита и червено вино. „Вашето вино е много хубаво и съм впечатлен от вкусовите му качества”, сподели министър Фридрих.

 

Министър Греков подари на официалните гости кошница с продукти, които са емблематични за България, сред които точена баница, млечни и месни продукти, вина, билки и мед. Той подари книга, в която се представя България като културна и историческа дестинация.

 

Министър Греков покани немския си колега да види с очите си красотата на България. Ханс-Петер Фридрих обеща, че при възможност ще дойде. В обиколката си немският министър избра да посети едва няколко щанда на страните-изложителки, след които и България.

 

Тази година страната ни се представя за 25-и път със собствен щанд, организиран от Министерството на земеделието и храните. България се представя и с повече продукти на щанд от 96 кв. м. В Световното изложение участват 77 земеделски министри от цял свят.

 

Източник: МЗХ

 

За автора

Сродни публикации