Министърът на земеделието Десислава Танева откри изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“ в Пловдив » Съвети в земеделието

юли 16, 2024

Министърът на земеделието Десислава Танева откри изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“ в Пловдив

Акценти

  • Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева преряза лентата и откри изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“ в Международен панаир Пловдив

75 новости демонстрират изложбите „Агра“, „Винария“ и „Фудтех“, които се провеждат от 19 до 23 февруари 2020 г. в Международен панаир Пловдив.  Представени са иновации от областта на селското стопанство, лозаро-винарството  и хранителната индустрия. Участват близо 650 фирми от тридесет държави. Предстоят 26 делови събития.

„Тук е събрано всичко ново за земеделието и агробизнеса. Очертава се посоката за развитие на отрасъла. Показва се кои са иновациите и какво от тях може да се приложи“, заяви министърът на земеделието Десислава Танева, която откри шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни  и оборудване. Той е единствен на Балканите и се организира от Международен панаир Пловдив под егидата на Министерството на земеделието, храните и горите. Специален гост на  церемонията  беше Пау Рока, генерален  директор на Международната организация по лозата и виното.

Мегафорумът дава научни и практически решения за климатичните промени, екологичното замърсяване, биопроизводството, здравословното хранене, показва нови бизнес инициативи и модерни продукти за потребителите, изтъкна д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив.

Министър Десислава Танева си избра пролетен зюмбюл, селектиран от български научен институт

След като преряза лентата, министър Танева разгледа експозициите, разположени в шест палати и откритите площи край тях. Тя обърна специално внимание на последните разработки на научни институти от състава на Селскостопанската академия.

Шестото издание на мегафорума е доминирано от високите технологии, променящи целия път от нивата до трапезата. Гамата от оборудване и материали за трите отрасъла е по-богата. Разширено е представянето на животновъдството в рамките на „Агра“. В Града  на виното и деликатесите  участници в изложбите „Фудтех“, „Винария“ и „Вкусове от Италия“ представят храни, напитки и гурме специалитети. За първи път се организира конкурсът „Нов продукт на българския пазар“.

Очакват се 40 000 гости от България и Европа. Специалистите имат право на безплатен достъп след регистрация. Билетът струва 7 лева, а за ученици и пенсионери е  4. Работното време е от 9 до 18 ч., в неделя – до 14.

В последния ден ще бъдат обявени имената на посетителите,  спечелили наградите, които са: кафе машина за капсули Caffetiammo, подаръчна кошница от фирма „Ростар“ и бензинова моторна резачка RURIS 242 заедно с аксесоари за нея.

 

За автора

Сродни публикации