Министерството прави всичко възможно, за да намери реализация на българската продукция » Съвети в земеделието

юни 24, 2024

Министерството прави всичко възможно, за да намери реализация на българската продукция

„Министерство на земеделието прави всичко възможно, за да намери реализация на българската продукция в условия на стеснен пазар вследствие на ответната реакция на Русия на европейското ембарго”. Това заяви зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов. Екипът на министерството си е поставил задачата да подпомага приоритетно овощарство, градинарство, животновъдство, увери той, като подчерта, че е радостно, че в последните няколко години площите и добивите от ябълкови насаждения се увеличават.
Заместник-министърът информира, че е изпратенo официално писмо до Главна дирекция САНТЕ на ЕК с искане за съдействие относно изясняване ситуацията със забраната за внос на български стоки с фитосанитарни сертификати в Русия. Доц- Костов допълни, че чрез външно министерство е дадено указание на търговското аташе на България в Русия да потърси официална информация от руската страна по случая.
Заместник-министър Костов информира и за отворените нови прозорци за подпомагане по мерките на ПРСР, като призова за активност при подготвянето и кандидатстването по проекти по програмата, за да може селските райони да стават все по-привлекателно място за живеене и труд.

 

 

За автора

Сродни публикации