Министерският съвет одобри сътрудничество между България и Египет » Съвети в земеделието

юли 16, 2024

Министерският съвет одобри сътрудничество между България и Египет

Акценти

  • Утвърден е Протоколът от първата сесия на българоегипетската междуправителствена Смесена комисия за икономическо сътрудничество

По-рано тази година беше подписан Меморандум за разбирателство за научно-техническо сътрудничество.

Вчера Министерският съвет одобри резултатите от първата сесия на българо-египетската междуправителствена Смесена комисия за икономическо сътрудничество. Беше утвърден и Протоколът от първата сесия на българоегипетската междуправителствена Смесена комисия за икономическо сътрудничество.

По-рано тази година от 31 януари до 1 февруари все проведе заседанието в София. Тогава беше обсъдено текущото състояние на двустранните икономически отношения. Паралелно с това бяха избрани и начини за тяхното задълбочаване. Беше подписан и Меморандум за разбирателство за научно-техническо сътрудничество между Селскостопанската академия на България и Селскостопанския изследователски център на Египет.

Бяха дискутирани още и различните перспективи и възможности за сътрудничеството в много области. Сред тях са  търговията, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, земеделието, храните и горите, туризма, здравеопазването, образованието, науката и културата.

 

Сродни публикации