МЗХГ и МИ ще имат свои представители в Управителния съвет на НАПОО » Съвети в земеделието

юли 13, 2024

МЗХГ и МИ ще имат свои представители в Управителния съвет на НАПОО

Акценти

  • В УС задължително има по двама представители на Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и социалната политика, както и един представител на Министерството на здравеопазването

Министерството на икономиката и МЗХГ ще имат свои представители в Управителния съвет на Националната агенция за професионално образование и обучение (НАПОО) за мандата 2020-2024 г.

Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Управителният съвет (УС) на НАПОО се състои от председател и 24 членове, от които:

  • – осем представители на министерства;
  • – на организациите на работодателите;
  • – на организациите на работниците и служителите.

Мандатът на членовете на УС е четиригодишен, като половината от членовете се обновява по квоти на всеки две години. В УС задължително има по двама представители на Министерството на образованието и науката и Министерството на труда и социалната политика, както и един представител на Министерството на здравеопазването. Останалите министерства, които трябва да номинират свои представители, за всеки следващ мандат се определят от Министерския съвет.

През 2020 г. изтича мандатът на представителите на Министерство на икономиката и Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Председателят на НАПОО предлага Министерство на икономиката и Министерство на земеделието, храните и горите да номинират свои представители за членове на УС на НАПОО за мандат 2020-2024 г.

 

За автора

Сродни публикации