Малинопроизводители се срещат на Фестивала на малината в Лозница » Съвети в земеделието

април 25, 2024

Малинопроизводители се срещат на Фестивала на малината в Лозница

Акценти

  • Предвидена е и беседа с експерти от министерството на земеделието за състоянието на бранша малинопроизводство и ягодоплодните култури в страната и региона

Министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие след минути Националното изложение и Фестивал на малината в гр. Лозница, Област Разград.

Събитието ще се проведе от 15:30 ч. на площада в града. От 16:30 ч. министър Танева ще участва в среща с бранша, на която ще се обсъди състоянието на сектора. Тя ще се състои в залата на Културния дом.

Организатор на двудневното събитие е Българската асоциация на малинопроизводителите и био ягодоплодните, съобщиха от общинската администрация в града.

Участниците и гостите ще имат възможността да посетят малинови насаждения и иновативни опитни полета, както и предприятие за замразяване и преработка на конвенционални и био малини и ягодоплодни.

Предвидена е и беседа с експерти от министерството на земеделието за състоянието на бранша малинопроизводство и ягодоплодните култури в страната и региона.

На 11 юли, четвъртък, форумът продължава с презентации на закрити и открити площи от представители на фирми, пише БТА.  Ще има и демонстрации на полето на машини, инструменти и съоръжения.

 

За автора

Сродни публикации