Любители на черешите ще мерят сили в състезание » Съвети в земеделието

април 23, 2024

Любители на черешите ще мерят сили в състезание

Акценти

  • Третата игра ще е за надяждане с череши

В Кюстендил ще се състои Празникът на черешата.

На 23 юни от 12:00 часа пред сградата на Община Кюстендил ще се проведат състезателни игри за Празника на черешата. В тях ще могат да се включат мъже и жени.

В едната игра мъже или момчета ще се състезават да клякат с касетки с череши. Касетките с череши ще са с тежест от  по 6 кг всяка. С тях състезателите ще трябва да направят максимално много клякания за 1 минута.

Във втората игра ще участват жени или момчета. Те ще трябва да съсредоточат усилията си върху ваденето на костилките на черешите. За целта ще получат празна купа и нужните пособия. Ще разполагат с 2 минути, за да демонстрират своята сръчност.

Третата игра ще е за надяждане с череши. В нея ще могат да участват любители на плодовете. Те ще трябва да премерят сили и в рамките на 2 минути да изядат колкото се може повече череши. На всеки състезател ще бъде предоставена купа с по 1 кг череши. Парични награди ще радват първите трима в надпреварата. Победителят ще получи 100 лв., състезателят, класиран на второ място – 70 лв., а този на трето – 40 лв.

 

Сродни публикации