Любители и производители на праскови ще празнуват в Сливенско » Съвети в земеделието

юни 22, 2024

Любители и производители на праскови ще празнуват в Сливенско

Акценти

  • Ще бъдат демонстрирани различна земеделска техника, прикачен инвентар и системи за капково напояване

Утре на 26 юли в село Гавраилово, област Сливен ще се проведе празникът „Златна праскова“ 2018. Тържественото откриване ще бъде от 10.00 часа на площада пред читалището.

В рамките на деня са предвидени различни мероприятия. Едно от тях е събеседване на тема „Състояние и тенденции при производството на праскови“.  На срещата ще присъстват специалисти от Института по овощарство – гр. Пловдив. Ще бъде изнесена и лекция свързана с предлаганите „Възможности и подпомагане на малките стопанства по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020“. Ще бъдат разяснени още и методът и начина на подготовка за подаване на проектни предложения по Подмярка 4.1.2 „Инвестиции в земеделските стопанства по тематична подпрограма за развитие на малки стопанства“. Подготвено е провеждането на дискусия свързана с препаратите за растителна защита и посещение на линия за заготовка на праскови за износ. Ще бъдат демонстрирани различна земеделска техника, прикачен инвентар и системи за капково напояване.

Организирани са множество интересни конкурси за любителите на фотографията, на ракията, за най-бързо хапващите праскови, „Мис Праскова“ и още много други. Всеки кандидат участник в забавната програма ще може да демонстрира своите умения и да опита от вкусните плодове и качествената прасковена ракия направена с много любов и старание.

 

Сродни публикации