Любителите на тиквеникa са добре дошли в Севлиево » Съвети в земеделието

ноември 30, 2023

Любителите на тиквеникa са добре дошли в Севлиево

Акценти

  • Почерпката от домакините ще бъде с тиквеник, с главозамайващата дължина над 280 метра

В града за поредна година ще отбележат празника на тиквата

Гостите и жителите на град Севлиево от днес ще могат да се порадват на есенния празник на тиквата. За поддържане на интереса им в програмата на събитието са включени различни развлекателни и състезателни мероприятия, демонстрации и културни изяви. Празникът ще продължи и през почивните дни.

Кулинарни умения ще премерят много майстор-готвачи. Те ще имат за задача да приготвят крем супа за посетителите на празника. Почерпката от домакините ще бъде с тиквеник, с главозамайващата дължина над 280 метра. От вкусното лакомство ще могат да похапнат всички любители на тиквата и десертите. Това пиршество ще се проведе в съботния ден, за да може да му се насладят колкото се може повече хора.

 

Днес посетителите на празника ще имат възможност с интерес да проследят как се рисува и гравира върху тиква.  Майстори и любители ще имат възможността да демонстрират уменията си пред публика. Ще бъдат изваяни в причудливи и интересни форми много различни видове плодове и зеленчуци.

За гордост на производителите на тикви ще има и изложба на най-големите отгледани екземпляри. Те ще се наредят редом до гравираните творби.

 

Сродни публикации