Ловци одобриха забраната за груповия лов на диви свине » Съвети в земеделието

Ловци одобриха забраната за груповия лов на диви свине

Акценти

  • Забраната за групови лов ще опази популацията на много други видове диви животни, които сега отглеждат своите малки

Представители на Националното ловно-рибарско сдружение – Съюз на ловците и риболовците в България и членове на НЛРС-СЛРБ бяха уведомени подробно за предприетите мерки за ограничаване на Африканската чума по свинете. На проведена среща между тях и министъра на земеделието, храните и горите бяха коментирани и възможностите за облекчаване на изискванията за подборен отстрел на диви свине от място. След като вчера излезе заповед, с която се забранява груповия лов, препоръките бяха насочени към използването на друг метод за намаляване популацията на диви свине.

Със заповед забраниха груповия лов на диви свине

Във връзка със засилените мерки за недопускане навлизането на АЧС в някои региони на страната бяха издадени забрани за събирането на трюфели. На проведената среща и тези ограничения бяха отменени.

Специалистите твърдят, че забраната за групови лов ще опази популацията на много други видове диви животни, които сега отглеждат своите малки.

Очаква се през следващата седмица да се проведе допълнителна среща, на която ловците да предложат начини и методи, с които да вземат участие в прилагането на мерките за ограничаване на болестта в страната.

 

Свързани новини