Лесовъди и експерти се събраха на годишно съвещание » Съвети в земеделието

юни 21, 2024

Лесовъди и експерти се събраха на годишно съвещание

Акценти

  • Учебната база е единствена по рода си в Северна България

В учебната база в ДГС-Генерал Тошево се демонстрират различни видове сечи.

Годишното съвещание по опазване и стопанисване на горите се проведе на територията на Държавно горско стопанство (ДГС)-Генерал Тошево. Това се случи в  Демонстрационния учебен обект, който беше създаден там преди три години.

Съвещанието събра лесовъди, горски и експерти от РДГ-Варна, СИДП и стопанството. Всички те разгледаха няколко отдела, в които са приложени различни начини за възобновяване на широколистните гори.

Създаденият обект цели да подпомогне възобновяването на горите и опазването на екосистемите. Там се разработват различни методи, които в бъдеще следва да навлязат и в практиката.

Учебната база е единствена по рода си в Северна България. Тя е създадена по идея на д-р Петров. Основната цел на демонстрационния обект е да се изследва и демонстрира лесовъдския ефект от провеждането на различни видове сечи, възобновяването на горите и опазване на техните обитатели.

Екип от Лесотехническия университет е гостувал в стопанството. Той ще се включи в наблюденията и дейностите, които предстои да бъдат извършени през следващите месеци.

 

Сродни публикации