Леко захлаждане и валежи ще има още няколко дни » Съвети в земеделието

юли 31, 2021

Леко захлаждане и валежи ще има още няколко дни

Акценти

  • Очаква се до сряда времето да остане променливо, с превалявания, усилване на вятъра и по-ниски температури

На места са възможни и превалявания с гръмотевици.

С първия ден на новата седмица ще започне леко влошаване на времето, което ще продължи и през следващите няколко дни. На 13 май ще бъде предимно слънчево. Очаква се след обяд и привечер да се развие купеста и купесто-дъждовна облачност. На места в страната са възможни превалявания с гръмотевици.

Вятърът ще бъде слаб от запад-северозапад. След обяд в Западна България той ще се усили. Максималните температури ще се движат в интервала от 27-32°С.

Очаква се до сряда времето да остане променливо, с превалявания, усилване на вятъра и по-ниски температури.

По-ниско от средното за месеца ще се задържи атмосферното налягане, а привечер ще започне да се повишава.

Предимно слънчево ще остане времето по планините. Възможни са валежи с гръмотевици в някои части на Стара планина. Ще духа умерен югозападен вятър. В следобедните часове той ще се ориентира от северозапад и ще се усили. На височина 1200 метра температурата ще бъде около 20°С, а на 2000 метра – около 13 °С.

 

Предимно слънчево ще се задържи времето и по Черноморието. Там в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, която може да бъде причина за валежи. Вятърът ще бъде слад и от югоизток, но привечер ще смени посоката си и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще се задържат в диапазона от 23-26°С, а на морската вода – 15-17°.

 

Сродни публикации