Къде се очакват валежи днес » Съвети в земеделието

септември 22, 2023

Къде се очакват валежи днес

Акценти

  • Очакваните максимални температури днес ще достигнат 23° - 28°

Опасността от градушки остава в сила.

Слънчевите часове днес ще са предимно преди обяд. След това над Западна България, а до полунощ и над централната част на Дунавската равнина се очаква да се развие купесто-дъждовна облачност. Тя ще е причина за валежи и гръмотевици. И днес ще има условия за градушки.

До умерен ще остане вятърът в източната част на страната. В Западна България той ще е слаб от югозапад. В часовете след обяд ще се ориентира от запад и ще се усили. Очакваните максимални температури днес ще достигнат 23° – 28°.

Слънчево ще остане времето над Черноморието. Там вятърът ще бъде слаб до умерен от юг, а максималните температури ще се движат в границите от 22° – 26°. Температурата на морската вода е около 15° – 17°, а вълнението на морето – 2 бала.

Слабо ще се понижи атмосферното налягане. Привечер над западните райони то ще започне да се повишава, но ще остане по-ниско от средното за май.

Купеста и купесто-дъждовна ще бъде облачността днес в планините. Там се очакват краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът ще бъде силен от юг-югозапад. Привечер ще се ориентира от запад. На височина 1200 метра максималната температура ще бъде около 18°, а на 2000 метра – около 11°.

 

Сродни публикации