Акценти
- Когато крушата е присадена на дюлева подложка най-често се формира вретеновидна корона
Крушите Pyrus са род дървета от семейство Розоцветни (Rosaceae). Климатичните и почвените условия са изключително благоприятни за развитие на крушата в цялата страна. Широкото разпространение на крушата в световен мащаб се дължи на ценните й плодове, както за прясна консумация, така и за преработка.
Плодовете от висококачествените сортове са превъзходен десертен плод със сочно топящо се месо. Те са с приятен аромат и много добро съчетание на захари и киселини. Захарното съдържание в тях е около 8-11%. Органичните киселини са по-малко в сравнение с ябълката, което им придава и по-сладкия вкус.
Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.