Акценти
- Пресният конски тор не може да служи направо като суровина за производство на печурки
Конският тор и неговата преработка ― използвани технологии и машини.
Конският тор си остава основна суровина, от която се получава хранителната среда, в която се развиват печурките. Най добър компост се приготвя от тор, произхождащ от коне, чиято постеля се състои от големи количества пшенична или ръжена слама. Съществуват различни видове тор, на които може да попадне един гъбопроизводител:
* Тежък тор
* Къс тор
* Лек тор
* Дълъг тор
* Лош тор
Освен конският тор (като съставна част от компоста) се прибавят и други вещества, който в определени количества формират хранителната среда на печурката. Съществуват различни рецепти за комбиниране на използваните изходни материали за компост. Тези рецепти са съобразени с по нататъшното преработване на компоста.
Останалото съдържанието е само за регистрирани потребители. Моля Влезте в профила си.