Компост от стари банкноти подхранва пипер и домати » Съвети в земеделието

април 24, 2024

Компост от стари банкноти подхранва пипер и домати

Акценти

  • Всеки ден 6 милиона долара биват унищожени чрез нарязване на дребни лентички

Днес парите са навсякъде около нас. Знаете ли какво се случва с тях, когато банкнотите остареят твърде много?

Те трябва да бъдат унищожени. Специален отдел на федералния банковия резерв на Ню Орлиънс отговаря за новите банкноти, които трябва да бъдат пуснати в обръщение. Негова задача е и унищожаването на старите, негодни вече за употреба банкноти. Екипът от експерти следи надраскани, залепени, продупчени или повредени пари да не попадат отново на пазара.

Всеки ден 6 милиона долара биват унищожени чрез нарязване на дребни лентички. По този начин парите, които до вчера са били движеща сила за много от нас, днес стават буквално на конфети. До скоро тези парченца и остатъци са били сериозен проблем за отдела, които е трябвало да намери решение за тяхното оползотворяване.

Нарязаните пари вече се използват за направата на компост, които обогатява почвата. Сега той се влага предимно в градските ферми, където се отглеждат зеленчуци, билки и др. култури.

Много от градинарите споделят, че продукцията им вече е с по-добри вкусови качества. Шегите им за компоста от пари са много и различни, но повечето хора искрено се забавляват от идеята, че произвеждат зеленчуци от пари. Градинарите с усмивка обясняват как боклука за едни се превръща в съкровище за други.

 

Сродни публикации