Колко струва шаранът за Никулден » Съвети в земеделието

март 01, 2024

Колко струва шаранът за Никулден

Акценти

  • Сьомгата се предлага на цени от 25,00 лв./кг. до над 45,00 лв./кг.

Цените на пъстървата от родните стопанства започват от 7,50 лв./кг.

В търговските обекти в Пазарджишко килограм шаран се предлага на цени от 6,00 – 7,00 лв. Без промяна спрямо предходните години е цената на толстолобът. Килограм от рибата струва 3,00 лв. Скумрията може да се намери за 4,50 -5,50 лв./кг. Тя е втората предпочитана риба за празничната трапеза. За любителите на останалите видове риба в търговските обекти се предлагат още ципура и лаврак. Техните цени са 13,00 лв. за килограм ципура и 17,00 лв. за 1 кг. лаврак. Пъстървата отглеждана в родните стопанства е сред желаните деликатеси тази година. Цената й за килограм е от 7,50 лв. до над 10,00 лв. Сьомгата също е предпочитана, макар да е по-скъпа от останалите видове риба на пазара. Нейните цени се движат в диапазона от 25,00 лв./кг. до над 45,00 лв./кг. Определящи за тази сериозна разлика са вида и произхода й.

По-високи се оказаха някои от цените на рибата в търговските вериги в Добричко. Богато е разнообразието, от което могат да избират клиентите. Спрямо стойностите отчетени там през изминалите години промяна няма.

Отново най-предпочитан и търсен е шаранът. Той може да бъде открит както в специализираните рибни магазини, така и в големите хипермаркети. Цената му е 6,00 лв./кг. Толкова струва и бялата риба, толстолобът и хекът. С 1 лв. по-скъпо, на цена от 8,00 лв./кг. се предлага розовата треска. Филе от толстолоб може да бъде закупено срещу 9,00 лв./кг. Пъстървата може да се намери на цена от 9,50 лв.

За любителите на по-скъпите риби се предлагат лаврак, ципура, сьомгова пъстърва, сьомга от развъдници, филе от бяла риба. Цените им за килограм се движат в диапазона от 14,00 лв. до над 25,00 лв. В изобилие са и предлаганите морски дарове, филета от пушена риба – скумрия и паламуд, замразени миди и скариди, хайвер.

 

Сродни публикации