Коледни бисквити по рецепта на Катето Евро » Съвети в земеделието

май 10, 2021

Коледни бисквити по рецепта на Катето Евро

За всички, които все още се колебаят какво лакомство да подготвят за Бъдни вечер и Коледа, за гостите, за семейството, за любимите хора, за приятелите, за малките деца.

Катето Евро дава чудесна идея за коледни бисквитки с канела и джинджифил, която нямаме тъпрение да пробваме и ние.

Продукти (за 8 порции)

3 ч. ч. брашно

125 г масло

1/2 ч.ч. кафява захар

1 яйце

1/2 ч.ч. мед

2 ч.л. канела

1 ч.л. бакпулвер

1 щипка сол

За глазурата:

1 белтък

1 ч.ч. пудра захар

1/2 ч.л. лимонов сок

Техника на приготвяне:

Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.

След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.

Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.

Време за приготвяне: 90 минути.

Източник: Edna.bg

 

 

За автора

Сродни публикации