За всички, които все още се колебаят какво лакомство да подготвят за Бъдни вечер и Коледа, за гостите, за семейството, за любимите хора, за приятелите, за малките деца.
Катето Евро дава чудесна идея за коледни бисквитки с канела и джинджифил, която нямаме тъпрение да пробваме и ние.
Продукти (за 8 порции)
3 ч. ч. брашно
125 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар
1 яйце
1/2 ч.ч. мед
2 ч.л. канела
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
За глазурата:
1 белтък
1 ч.ч. пудра захар
1/2 ч.л. лимонов сок
Техника на приготвяне:
Мекото масло, медът, яйцето и кафявата захар се разбиват с миксер много добре, докато се получи напълно гладка смес. След това се добавят брашното, канелата, джинджифилът, бакпулверът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оформя на топки, които се увиват във фолио и се поставят в хладилник за няколко часа.
След това тестото се разточва на тънка кора, от която се изрязват сладки с формичка по избор. Те се подреждат на разстояние една от друга в тава, застлана с хартия за печене. Изпичат се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 10-15 минути. След това се изваждат и се охлаждат.
Накрая сладките с канела, джинджифил и мед се украсяват с глазура, приготвена от разбитите на твърд сняг пудра захар, лимонов сок и белтък.
Време за приготвяне: 90 минути.
Източник: Edna.bg